Pohodlně a zdravě na keramických pánvích!

Kdybyste mohli vařit v diamantovém nádobí, určitě budete - ale to by ztratily smysl snubní prstýnky jako luxusní šperk. Vařte místo toho na povrchu z materiálu, který je po diamantu pouze druhý v odolnosti proti poškrábání a abrazi a nedovoluje potravinám přilepit se jako obtížná liána. Vařte zdravě, používejte méně oleje a šetřete energii.

Staromódní pánve potřebují velkou spoustu oleje nebo tuku, aby byla jistota, že většina připravovaného masa skončí na talíři, a ne navždycky přilepená na pánvi. To je také pozvánkou pro tuk, aby se natrvalo zabydlel také na Vašem břiše a bocích a vytvořil plavací kruh, který nabývá na objemu s každým dalším smažením. Proč maso máčet v oleji, když stačí jenom jedna lžička oleje na celou pánev?
Keramické pánve dovolují právě toto - nepřilnavý povrch snese dokonce i smažení zcela bez tuku, ale kvůli trvanlivosti povrchu se doporučuje přece jen tu špetku oleje přidat. Například grilovací pánve s keramickým povrchem umožňují dokonale rozpálit a s minimem oleje nechat maso, aby se dělalo ve víceméně vlastní šťávě. Ani ta samozřejmě není úplně dietní, ale rozhodně je to zdravější. Keramické pánve jsou velmi odolné a některé umožňují dokonce i použití v troubě. Jakmile je hotové, jídlo jakéhokoliv tvaru, velikosti, barvy a chuti jednoduše sklouzne z pánvičky na talíř bez nutnosti páčení obracečkou. A víte, co si zamilujete nejvíc? Na závěr Vás nečeká žádné drhnutí.
keramická pánev na smažení
Masivní pánvička na smažení s třívrstvým keramickým povrchem BergHoff Virgo. Nepřilnavá, ekologická a praktická. Všimněte si geniálních nálevek, díky kterým bude práce s pánví ještě mnohem jednodušší!
keramická grilovací pánev BergHoff
Praktická hranatá grilovací pánev BergHoff Virgo. Nepřilnavý povrch v kombinaci s masivním dnem udlěá z grilování masa doslova pohádku. Stačí naprosté minimum oleje a maso se nepřipálí - i díky perfektní vodivosti hliníku, který se skrývá pod silným trojvrstvým keramickým nástřikem.
keramická pánev Wok z dílny BergHoff
Kdo jednou vyzkoušel, nemůže jinak. Na pánvi Wok se pracuje zase úplně jinak, než na pánvích mělkých, a když si k tomu přičtete nepřilnavý keramický povrch, dostanete pomocníka do kuchyně, kterého nebudete chtít pustit z ruky!

Žádné komentáře:

Okomentovat