Vaříme vodu na indukci

Pískající konvice nás historicky provází už pěknou řádku let. Vždy sloužila k ohřátí vody na plotně před tím, než se s ní zalila káva, čaj, nebo než se dala použít k podlití masa v pekáči. Na dlouhé roky ale nesmělé pískání unikající páry z našich domácností zmizelo... jen aby se vrátilo zpátky.

Proč se znovu vaří voda v konvicích a v čem je to dnes lepší, než před lety?

Když vaříme vodu pro použití v kuchyni, zajímá nás samozřejmě rychlost a spotřebovaná energie, ať už se jedná o plyn nebo elektřinu. Vroucí voda by také měla být v nádobě, která se dobře drží v holé ruce tak, aby se člověk neopařil ani při přenášení, ani při nalévání do hrníčků nebo pod pečínku. A do třetice - taková nádoba by mohla dobře vypadat, když si návštěva přeje instantní kávu nebo čaj.

Tradiční smaltované konvice na plotnu měly svoje místo v každé rodině, než nastala éra elektrických rychlovarných konvic. Jednoduchost a pohodlí, které do ohřívání vody přinesly, byla doslova revoluční. První modely s holou topnou spirálou ještě nebyly tak dokonalé, ale další generace se spirálou integrovanou do nerezového dna předčila tu předchozí i všechny další myslitelné způsoby domácího vaření vody. Než přišla indukce.


Dokonalé detaily - to je věc, která vás na konvici na indukci bude bavit. Foto: ekitchenaid.cz


Tedy spíš než se indukce rozšířila do českých domácností, protože nástup každé technologie chvilku trvá a první výrobky jsou značně předražené. Nyní má doma kvalitní značkovou indukční plotnu kde kdo a může tak naplno využívat nejekonomičtější možný způsob vaření, například i u vody na kávu. Vaření vody na indukci je skutečně rychlejší a ve výsledku levnější, než v nejkvalitnějších rychlovarných konvicích. A to už stojí za zvážení, ne?

Konvice na indukci, čili varné konvice na plotnu nejsou ničím novým - zase se jedná o konvici s píšťalkou, která se rozezní, když se blíží bod varu vody. Nové je na nich dokonalejší řemeslné zpracování, jakostní nerezová ocel a design, který je dělá ozdobou moderní i klasické kuchyně.

Tip: nádherné konvice na indukční plotnu najdete například v e-shopu eKitchenAid.cz. Americký design a opravdu dokonalé dílenské zpracování stojí alespoň za omrknutí. Vážně.

Žádné komentáře:

Okomentovat