Co je zajímavého na novém nádobí Zwilling True Flow?

Výrobci každý rok přichází s něčím novým, jedno jestli jsou to šampóny proti lupům, ještě bezpečnější rodinný automobil nebo třeba sada nádobí. Málokdy jsou nové výrobky zřetelně lepší, než ty staré, protože vylepšit něco, co v různých obměnách desítky let perfektně funguje je docela oříšek a ne vždycky se s tím chce výrobce zdržovat. Tedy kromě sady nádobí Zwilling True Flow, o které se budeme bavit dneska. Tam se něco přece jenom povedlo.



Na první pohled celkem normální sada čtyř hrnců, pěkná, ale tím to hasne. Možná vás zaujmou opravdu velká madla na stranách hrnců a na poklici, možná i použití rovné skleněné desky jako poklice. To důležité se ale ukrývá v detailech.


Na této fotce je to už patrnější - poklice je usazená v poměrně vysoké nerezové obruči a je vybavena perforací, zatímco hrnec samotný je v odpovídajícím místě vybavený rozšířením, čili zobáčkem nebo hubicí. Z těchto hrnců lze odlévat tekutiny po vaření nebo během něho, a to s využitím perforované poklice jako sítka, a ještě bez rizika potřísnění vnějších stěn.


Ano, přesně takto. Bez nutnosti držet poklici prsty napůl otevřenou, bez rizika opaření unikající párou a ještě většího rizika, že se poklice v prstech protočí a vypustí těstoviny do dřezu.


Tento nenápadný detail ale nabízí ještě jednu výhodu pro vytížené kuchaře a kuchařky. Přesně doléhající poklice poměrně účinně brání unikání tepla při dlouhém vaření a nepropustí zbytečně vlhkost ven, pokud nechcete jinak. Otočením poklice tak, aby se perforace nacházela naproti zobáčkům, poklice vypouští páru. Pootočením jiným směrem potom díky vysoké nerezové obruči v rámci možností páru zadržuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat