Kuchyňské nože Zwilling J.A. Henckels - proč si je koupit

Níže se podíváme na firmu Henckels, světového výrobce nožů. Podíváme se na sady nožů, které nabízejí, a na to, jak najít tu nejlepší sadu nožů pro vaši kuchyni - Henckels je připraven nabízet mnoho možností, takže ta pravá sada teprve na vás čeká, ale výběr může být pro vás složitý. Pojďme se na ty sady Henckels společně podívat!!!

Pokud existuje jeden nástroj, který udělá v kuchyni pro hobby kuchaře nebo profesionálního kuchaře největší kvalitativní rozdíl, tak tím je kvalitní sada nožů, se kterými může pracovat. Kuchyňský nůž znamená přesně to, co pro tesaře znamená kladivo. Je to nástroj, bez kterého se nemůžete obejít. A osoba, která používá takový nástroj, buď má lepší pracovní podmínky, nebo je omezena typem, kvalitou a stavem nože.



Můžete mít nejnovější, největší a nejdražší kuchyňské spotřebiče a „vychytávky“ na světě. A přesto tyto věci pravděpodobně nezvýší vaši schopnost vaření, nezvýší vaši odbornost, nebo kvalitu jídel, které vytvoříte.

Co dělá největší rozdíl ve vaření je to z nejpodstatnějších věcí z celé kuchyně - jsou to kuchyňské nože, které jste si vybrali používat!

S kompletní sadou kvalitních nožů je snadné pracovat na jakémkoliv kuchyňském úkolu. Nože vám šetří čas a úsilí a umožňují vám připravit pro vás a Vaši rodinu širokou škálu chutných jídel. Pro profesionály kvalitní sada znamená lepší obsluhu vašich zákazníků nebo hostů.

Bez ohledu na to, v jaké kuchyni pracujete, nemůžete vykonávat nejlepší práci s nekvalitními nástroji. Ve skutečnosti jste znevýhodněni, protože každý druh vaření začíná přípravou. A přípravná práce je něco, co vždy vyžaduje použití alespoň jednoho nože, často i několika nožů.

Levné pracovní pomůcky vás nebudou inspirovat k vytváření kulinářských mistrovských děl. Ale když se k vám dostane sada kvalitních nožů, a vaše „hrátky v kuchyni“ se zvednou na zcela novou úroveň. Ve skutečnosti jsem ochotný se vsadit, že s novými noži Váš život už nikdy nebude stejný.

Kuchyňské nože si můžete koupit kdekoli a někteří lidé mezi nimi nevidí rozdíly. Ale skutečný rozdíl mezi kvalitní sadou nožů a běžnými noži, které velké prodejny prodávají, je jako den a noc.

Zeptejte se jakéhokoli kvalifikovaného řemeslníka v jakémkoli odvětví, jak je důležité mít správné nástroje pro práci. Totéž platí pro vaření. Tuto práci můžete vykonávat mnohem efektivněji a odborněji s vhodnými nástroji.

Pevný, dobře navržený a vyrobený nůž by měl vydržet celý život. A ty levné nože budete muset pořád obměňovat. Když jsou zcela nové, mohou být ostré. Ale ostří se bude zmenšovat a dokonce i nový nůž nikdy nebude fungovat jako špičkový nůž.

Levné nože nevydrží dlouho. Ohnou se a zlomí. Rukojeti se rozpadají. Rychle se zmenší ostří, což způsobí, že budete muset vynaložit více síly při krájení. Levné nože nikdy neřežou s lehkostí a efektivitou tak, jak je tomu u kvalitních nožů. Časem "levné nože" končí frustrací, omezením provádění úkonů a možná i zraněním.

Ale sada kvalitních nožů vydrží věčnost. Kouzlo spočívá ve správném používání a jejich péčí.

Kdekoli jsou zmínky o kvalitních kuchyňských nožích, zdá se, že se mluví o jediné značce Henckels vyrábějící kvalitní nože od roku 1731. Henckels zvládl výrobu nožů díky téměř dokonalému designu, výběru oceli, vytvrzovacím procesům, tvarování čepelí a ostřením.

Nože Henckels jsou optimální vyvážené, jsou pohodlné, mají skvělé řezné schopnosti a vynikající trvanlivost. V očích mnoha odborníků po celém světě Henckels jsou považovány za nejlepší nože.

V tomto krátkém přehledu se podíváme na některé z nejpopulárnějších sad nožů. Ale než k tomu přikročíme, pomůžeme vám udělat si jasno v tom, co jste se dozvěděli o nožích na Internetu.

Henckels má několik různých řad kuchyňských nožů, každá sada je ze dvou odlišných značek.

Zwilling J.A. Henckels - PREMIERE. Jedná se o nejkvalitnější nože, které vyrábějí, a jsou vyráběny výhradně v Německu. Abyste je mohli identifikovat vizuálně, co tyto prémiové nože odděluje od ostatních, je jejich logo s "dvojčetem" – červená dvojice postaviček na každé rukojeti.

J.A. Henckels International je zřetelně odlišná tím, že představuje všechny "vstupní" úrovně produktů. Tyto produktové řady jsou vyráběny v Asii (převážně v Číně) a ve Španělsku a jsou určeny pro nakupující s nižším rozpočtem. Poznáte tuto mezinárodní řadu podle pouze jedné postavičky na rukojeti.

Která sada nožů Henckels je nejlepší?

Neexistuje žádný rychlý nebo snadný způsob, jak odpovědět na tuto otázku. Vše závisí na vašich konkrétních potřebách a rozpočtu. JA Henckels disponuje širokou škálou sad nožů, které jsou průběžně aktualizovány a doplněny o další produkty. Určitě mají kombinaci nožů, která vám vyhovuje.

Ano, může to být docela matoucí. Nejlepší rada, kterou vám mohu dát, je: kupte si tu sadu nožů, na kterou máte.

Každý z těchto balíčků, které Henckels nabízí, se různým způsobem odlišuje od ostatních. Tyto rozdíly jsou z velké části následující:

  • Počet kusů nožů v sadě (nůžky, brousky, steakové nože a blok, to vše se považuje za součást sady, ale skutečná hodnota je představována profesionálními kuchyňskými noži)
  • Způsob výroby nožů (kované nebo lisované)
  • Konstrukce nože (obvykle ostří jsou stejná, ale výrobní série se liší v rukojeti)
  • Kvalita zabudovaná do každého nože (Premium nože jsou nejvyšší kvality)

J.A. Henckels to do značné míry „mají pod kontrolou“. Vyrábějí několik vynikajících profesionálních kuchařských nožů a jsou celosvětově uznávanou značkou. Nezapomeňte, že existují podstatné rozdíly mezi těmito dvěma značkami, které mají stejný název Henckels.

Níže se podíváme na některé z nejpopulárnějších sad. Ale bez ohledu na to, co si nakonec od Henckels vyberete, můžete se spolehnout, že získáte kvalitní, dobře vyrobené sady nožů vyrobené ze speciálních vzorků, s vysokým obsahem uhlíku, nerezavějící oceli . Toto "speciální složení" se jeví jako tajné informace podobné tajné sbírce bylin a koření zdokonalené plukovníkem Sandersem nebo tajným receptem společnosti Coca-Cola. Má smysl jen chránit formulaci, která vytvořila některé nejsilnější a nejlepší nože k dispozici za posledních 280 let.

Henckels je nejznámější díky své kvalitě, přesností, tradičními návrhy, německým inženýrstvím, rukojetí se třemi nýty, materiály odolnými korozi, vyvážeností, vynikající ocelí, stálostí ostrých hran a ergonomickou rukojetí, která dovoluje skvělý úchop.

Jak se vyrábějí nože Henckels

Primárně existují dva druhy kuchyňských čepelí, které si můžete koupit - jsou kované nebo lisované. Henckels vyrábí obojí. Ale firma je proslulá kovanými ocelovými noži. Je těžké rozpoznat (kované nebo lisované) pouhým zrakem. Ale neudělejte chybu, tyto dva typy nožů jsou naprosto odlišné, co se týče výkonu a funkcí.

Každá metoda má své vlastní atributy. Kdybyste si ale měli vybrat pouze jeden typ nožů, musel bych říct, že kovaná sada nožů je lepší koupě a užitečnější než lisovaná řada. Bohužel, ne vždy platí toto pravidlo. Tam, kde potřebujeme pružnost, například při filetování tenkého platýse, který bude následně vhozen do hluboké pánve, v tomto případě lisovaný filetovací nůž může být zvláště užitečným speciálním nástrojem. Takže v závislosti na použití nože existují kombinace čepelí a ty jsou nabízeny v některých sadách.

Také jde o osobní výběr. Ale mnoho kuchařů, se kterým jsem měl čest mluvit, když si měli vybrat pouze jeden typ nože, se většina se rozhodla pro kované sady.

Kované nože jsou tradiční, jsou to nože vyrobeny ve slévárně. Tyto nože jsou vyrobeny z jednotlivých kusů oceli. Ocelový polotovar je dán do rozpálené horké pece a zahřát na extrémní teploty. Pak je extrahován, tvarován, vytvrzen a broušen, čímž vznikne jemná řezná hrana. Tvarování nejenom přemění holý kus oceli na čepel nože, ale také v procesu napomáhá zesílení. Výsledkem je odolnější čepel.

Lisované nože jsou vyříznuty z jednoho velkého listu válcované oceli. Tvar čepele je vyříznut velkým lisem jediným řezem. Je to podobné jako vykrajování perníčků. Po řezu je každý kus leštěn a ostří je zbroušeno na ostrou hranu.

Jak získat co nejvíce ze své sady nožů J.A. Henckels

Pravidelně ostřete ostří. Nové nože Henckels vytažené z krabice jsou ostré jako břitva a mnozí zákazníci mi sdělili, že tato ostrost vydržela několik měsíců. To všechno je dobré. Ale nakonec každá čepel potřebuje naostřit a je důležité, abyste to udělali správně.

Poučte se o jak ostřit nože a jak to udělat správně, nebo to nechte na profesionály. Ať tak či onak, i ostrosti vám zaručí nejlepší zkušenost s práce s těmito noži.

Doporučuji používat pouze dřevěná nebo plastová prkénka. Je to důležité, protože chcete, aby prkénko bylo vyrobeno z měkčího materiálu, než je kovová čepel nože. Z tohoto důvodu skleněná prkénka jsou nepřijatelná a rozhodně neřežte přímo na vaší kuchyňské lince!

Stejně jako u jakéhokoliv kvalitního nože, je třeba je umývat ručně a osušit. Nedovolte, aby vaše nože seděly na kuchyňské lince nebo ve dřezu a měli na sobě zbytky potravin. Okamžitě je po použití umyjte, opláchněte a osušte.

Skladujte své nože odděleně v dřevěném bloku, takovým, jako je blok dodávaný s vaší sadou. Nebo zavěste nože na zeď. Nikdy nedávejte kvalitní nože do šuplíku, kde se nože mohou vzájemně dotýkat nebo se dotýkat jiných předmětů. Nic nemůže zničit váš kvalitní nůž rychleji, než špatné skladování.

Je také důležité nepoužívat drsné čisticí prostředky a nepoužívat myčku. Přestože jsou sady nůžek často prodávány veřejnosti jako "bezpečné pro mytí v myčce" - nedopusťte se té chyby, že byste vložili své vysoce kvalitní Henckels nože do myčky nádobí. Sada kvalitních nožů je investice, která musí být chráněna. A nejlepší způsob, jak je chránit, je nepoužívat myčku a tvrdá chemická mýdla do myčky.

Také doporučuji si nechat nože pro sebe. Nesdílejte je s přáteli, kteří si uvědomili, že jste si koupili impozantní sadu kuchyňských nástrojů. Vedlo by to k problémům a ukončilo by to vaše přátelství.

Prostě řekněte jim ne!

To v žádném případě není sobecké. Prostě tak chráníte nejcennější kuchyňský nástroj, který jednou budete vlastnit. Ze stejného důvodu mechanik nesdílí své nástroje s jinými mechaniky. Lékař nesdílí svůj stetoskop. Vaše kvalitní nože představují významnou investici a vaše schopnost připravovat mistrovské pokrmy je alespoň částečně závislá na kvalitě nástrojů, s nimiž budete muset pracovat.

Co se lidem líbí na sadě nožů značky Henckel

Jednu věc, kterou jsem opakovaně slýchal, je skutečnost, že vlastníte něco, co je lepší než cokoliv jiného (se sadou nožů J.A. Henckel) co jste měli předtím. Je zřejmé, že je to značka kvality, která viditelně přináší vylepšené zážitky v kuchyni.

Mnoho lidí vlastní stejnou sadu nožů Henckel po dobu 5 až 25 let - nebo i déle - a rádi je doporučují. Existuje obrovský rozdíl v kvalitě těchto nožů prodávaných v obchodech. A nože stojí za tu cenu.

Se špičkovým nožem máte větší možnost výběru prakticky pro každý typ řezu. A právě sady nožů Henckels vám poskytují nástroj k tomu, abyste tu práci udělali dobře a do budoucna vytvářeli i kulinářské lahůdky.

Mimochodem, podle Consumer Report, tato značka byla označena jako jednička na trhu. Vyrábí robustní nože, které odolají času. Samozřejmě, že nejsou levné. Nic není levného, co má hodnotu. Ale obecně řečeno, pokud jde o nákup kuchyňských nožů - dostanete za co zaplatíte. To je také důvod, proč řada PREMIUM je jednou z nejvýhodnějších koupí, pokud na to máte. Nedoporučuji kupovat předražené nože. Ale když zvažujete sadu kvalitních nožů, pamatujte na to, že to bude celoživotní investice.

Nože Henckels nabízejí dobrou vyváženost. Získáváte pevný nůž, který je lehký a lehce se s ním krájí. Jsou dobře navržené, skvěle vyvážené a ostré. V ruce se dobře drží a cítíte, jak dobře jsou zkonstruovány.

Co se některým lidem nelíbí na nožích Henckels

Tato značka je poměrně matoucí. Henckels vyrábí rozmanité množství sad nožů a pro spotřebitele je obtížné se v nich vyznat. Existuje tolik možností, kolik různých sad, že jakýkoliv průměrný člověk má problémy rozluštit všechny tyto informace a sám si vybrat pro sebe tu nejlepší možnou volbu.

Další stížnost, kterou jsem slyšel, je, že některé doplňky, které jsou dodávány s těmito kvalitními noži, neodpovídají zcela kvalitě. Konkrétně mluvím o nůžkách a blocích nožů. Některým lidem se zdálo, že to byly spíše levnější doplňky.

Říkalo se, že nůžky byly poněkud "průměrné", zatímco u bloku nožů to není nic zvláštního. Pro většinu lidé to není velký problém. Jiní však uvedli, že kvalita bloku neodpovídá kvalitě nožů. Možná je těžké získat takovou kvalitu, jedná-li se o blok nožů?

Další stížnost spočívala v tom, že někdy věci přišly poškozené. Zdá se, že tento problém je prakticky v jakémkoli odvětví průmyslu. Může se jednat o nepozornost kontroly kvality, nebo položka byla poškozena během přepravy. V každém případě musí kupující uvědomit prodejce a požádat ho o výměnu nebo o vrácení peněz. Ale v každém případě, když se to stane, to znamená jisté potíže.

Rovněž jsme zaznamenali, že v obalech byly použity přebytečné materiály. Musíte si však uvědomit, že existuje jemná hranice mezi nadbytečným materiálem (který nakonec skončí na skládce), a nedostatečnou ochranu pro kvalitní zboží uvnitř balíku. Upřímně řečeno, raději bych měl více papíru v krabici, než dostat nůž v poškozeném stavu.

Žádné komentáře:

Okomentovat